BEL: +31 (0)77 234 00 04
Zoek een Oktoberfeest artiest, groep of act.
Geavanceerd zoeken

Schlager Radio verdrievoudigt luisterpubliek


Dat Schlagermuziek niet gepromoot (of zelfs geboycot) wordt op de grote radiozenders is geen geheim. Maar dat Schlagermuziek groeiende is, bewijzen radiozonders als Radio B2 en Schlagerplanet Radio.


Het is een algemeen bekend en beklaagd fenomeen; de grote radiozenders vertikken het om Schlagermuziek in hun zendtijd op te nemen. Zelfs zenders als WDR4 hebben steeds minder schlagers in hun programma's. De zender geeft zelf aan dat de grootse doelgroep van hun luisteraars tussen 50 en 65 jaar zijn en dus liever Engelstalige muziek luistert dan de Duitse Schlager. Iets wat met kracht bestreden wordt, en terecht blijkt..

Dat de Duitse Schlager één van de sterkste muziekgenres is, schijnen de programmaverantwoordelijken te negeren. Een bewijs dat de Schlager het grootste luisterpubliek heeft, komt van de recent uitgebrachte media analyse MA 2017 Radio II. Radio B2 bijvoorbeeld, kon haar doelgroep afgelopen jaar verdubbelen, en in vergelijk met het jaar daarvoor was hun luisterpubliek zelfs verdrievoudigt!
Het bewijs dat de Duitse Schlager leeft als nooit tevoren!


bron: schlagerplanet