BEL: +31 (0)77 234 00 04
Zoek een Oktoberfeest artiest, groep of act.
Geavanceerd zoeken

Tony Marshall

Schöne maid, hast du heut für mich zeit

Genre

Schlager Stars

Speelduur

op aanvraag

Prijsklasse

Op aanvraag

Land

Duitsland

Persfoto van Tony Marshall, schlagerartiest bij Oktoberfeestartiesten.nl

U kunt Tony Marshall nu boeken bij Oktoberfeestartiesten

Persfoto van Tony Marshall, schlagerartiest bij Oktoberfeestartiesten.nl

Tony Marshall boeken voor een optreden op uw feest? Van Ski-hut tot Schlager: bij Oktoberfeestartiesten.nl vindt u alle Duitse Schlagerartiesten, Oktoberfest Bands, Tiroler acts en Après Ski-DJ’s onder één dak! Op deze pagina treft u alle relevante informatie aan over de prijs, het boeken of inhuren van Tony Marshall.


Biografie / informatie over boekingen van Tony Marshall
Tony Marshall werd in Baden-Baden als Herbert Anton Hilger geboren. Hij studeerde muziek in Freiburg en Karlsruhe en slaagde in 1965 voor het staatsexamen voor operazanger aan de Muziekhogeschool van Karlsruhe. In 1962 huwde hij met zijn jeugdliefde Gabrielle. Hij werd al vlug vader en in een interview liet hij zich eens ontvallen, dat zijn familie zou verhongeren, ware hij operazanger geweest. Dan maar meewerken in de firma van zijn schoonouders en croupier zijn in het casino van Baden-Baden. In 1966 won hij een zangwedstrijd, wat hem een platencontract opleverde. Hij trachtte aanvankelijk met vertalingen van Franse hits aan de bak te komen, maar dat leverde niet het gewenste succes op. 

Dat veranderde echter in 1971, toen hij opgemerkt werd door de Berlijnse muziekproducer Jack White. Deze had in Polynesië een volksliedje gehoord en er een Duitse tekst "Schöne Maid" opgezet. Het vervolg kent u, het werd een miljoenenhit en in Duitsland de meest verkochte plaat van 1971. Begin 1972 was het ook een reuzehit in de Benelux. Het stond 11 weken in de hitparade en bereikte de 2de plaats. Tony was plots de vrolijke Frans geworden, die iedereen liet meezingen. Andere meezingers volgden zoals "Komm' gib' mir deine Hand" en "Ich fang für euch den Sonnenschein". Net als Matthias Reim belegde hij zijn met "Schöne Maid" vergaarde kapitaal in onroerend goed in de voormalige DDR, hij verloor alles. Dat is wellicht de reden, dat hij tot op heden als zanger-entertainer is blijven optreden.

Wenst u meer informatie over Tony Marshall?
Wilt u vrijblijvende informatie over de beschikbaarheid, de prijs of het boeken van Tony Marshall? Neem dan contact op met Oktoberfeestartiesten.nl door te bellen met 077 - 234 00 04 of vul rechts ons contactformulier in. Wij zijn u graag van dienst!

Tony Marshall huren, Tony Marshall inhuren, Tony Marshall boeken, boekingen Tony Marshall, artiestenbureau Tony Marshall, artiestenburo v, prijs Tony Marshall, boekingskantoor Tony Marshall, kosten Tony Marshall, management Tony Marshall

Meer informatie over Tony Marshall

Alle genoemde prijscategorieën op deze pagina over Tony Marshall zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze boekingspagina over Tony Marshall is de grootste aandacht besteedt. Oktoberfeestartiesten.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze informatiepagina van Tony Marshall. Oktoberfeestartiesten.nl behoudt zich het recht voor de functionaliteiten en de informatie van deze pagina over Tony Marshall te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Bekijk ook onze andere categorieën:

Oktoberfest bands Schlager artiesten Oktoberfest DJ's Schlager Stars Duitse dansgroepen Blaaskapellen

Meer informatie over Tony Marshall