BEL: +31 (0)77 234 00 04
Zoek een Oktoberfeest artiest, groep of act.
Geavanceerd zoeken

Heino doet Venlo aan tijdens afscheidstournee

Persfoto van De Duitse zanger Heino

Om zijn 80ste verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, houdt de Duitse schlagerzanger Heino een afscheidstournee. In maart 2019 speelt de Duitser al in Eindhoven en Amsterdam, maar omdat de kaarten van die optredens zo snel de deur uit gingen, treedt hij nog een keer op, in Venlo.

Het concert in Venlo is een samenwerking tussen Poppodium Grenswerk en De Maaspoort Theater & Events. Heino speelde eerder al eens in Venlo op het Zomerparkfeest. De kaartverkoop voor het concert op 17 maart is direct gestart. Deze afscheidstournee is een van de laatste keren dat fans hun geliefde schlagerzanger kunnen zien. Tijdens de afscheidstour komen nummers uit zijn hele muzikale carrière voorbij; van Duitse Schlagers en Volksmusik, tot partyhits en rocknummers. Zijn stemgeluid wordt gekenmerkt door een donkere klank en een rollende 'R'. Hij werd in 1966 bij het grote publiek bekend met het liedje Jenseits des Tales. In het midden van de jaren 70 had hij zijn grootste hits Blau blüht der Enzianen Die schwarze Barbara.

Na 50 jaar had hij in Duitsland een afscheidstournee van 22 oktober tot 20 november 2005 om zijn lange carrière af te sluiten. Daarna ging hij echter niet op zijn lauweren rusten, maar begon hij in 2009 met een serie optredens waarin hij geestelijke liederen zong in kerken. Zijn bekende repertoire brengt hij trouwens ook nog ten gehore, bijvoorbeeld in 2009 en 2010 tijdens het Oktoberfest in Sitard waar hij ook in 2011 en 2014 weer optrad. Maar ook buiten Duitsland genieten zijn hits bekendheid. 

Begin 2013 bracht Heino het album 'Mit freundlichen Grüßen' uit, een collectie van covers van bekende Duitstalige popnummers, waaronder liedjes van Die Ärtze, Peter Fox en Rammstein. Het is in Duitsland legaal om nummers te coveren, mits de tekst en melodie niet worden aangepast. In augustus 2013 betrad Heino als  verrassingsact het podium van het Metalfestivial Wacken Open Air, waar hij samen met Rammstein het nummer 'Sonne' bracht.