BEL: +31 (0)77 234 00 04
Zoek een Oktoberfeest artiest, groep of act.
Geavanceerd zoeken

Schlagerzanger Jürgen Marcus (69) overleden

Schlagerzanger Jürgen Marcus (69) overleden

Jürgen Marcus is vlak voor zijn zeventigste verjaardag overleden. De schlagerzanger stierf half mei in München, liet zijn partner en manager dinsdag weten aan het Duitse persagentschap DPA.

 
Jürgen Marcus, op 6 juni 1948 geboren als Jürgen Beumer, scoorde hits als Ein Festival der Liebe en Eine neue Liebe Ist wie ein neues Leben."Met bezwaard hart laat ik weten dat Jürgen Marcus zijn strijd tegen de chronische longziekte COPD heeft verloren", verklaarde Marcus' partner en manager Nikolaus Fischer. De schlagerzanger leed sinds 2002 aan COPD. 

Een jaar geleden maakte zijn manager in de Duitse krant Bild bekend dat Marcus nooit meer op de planken zou staan om zijn beroep te kunnen uitoefenen. De zanger, die op 6 juni 70 jaar zou zijn geworden, vierde zijn grootste succes in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Zijn bekendste nummers zijn Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben en Ein Festival der Liebe.
"Het was zijn uitdrukkelijke wens om in besloten kring begraven te worden", zei Fischer, die twintig jaar samen was met de zanger. Hij vroeg verder om privacy om in deze moeilijke tijd in alle rust te kunnen rouwen. *bron ANP