BEL: +31 (0)77 234 00 04
Zoek een Oktoberfeest artiest, groep of act.
Geavanceerd zoeken

Komt het Nockalm Quintett weer aan de top?


De naam het Nockalm Quintett wijst op de de thuisbasis Kärnten in Oostenrijk, waar de vijf muzikanten vandaan komen. In Oostenrijk behoren de Nockis, zoals de fans hun idolen liefdevol noemen, al lang tot de hele groten in de muziekbusiness.

Waar de voorgaande albums “ Du warst der geilste Fehler meines Lebens“ (2014) en 'Wonach sieht’s denk aus' op de 1eplaats in de Oostenrijkse hitlijsten binnenkwamen, maakte het Nockalm Quintett met “In der Nacht“ in 2017 hun triple in de Oostenrijkse hitlijsten compleet. En ook 2018 startte succesvol, want de muzikanten mochten de Amadeus Austria Music Awardde belangrijkste muziekprijs in Oostenrijk winnenMaar ook in Duitsland en Zwitserland hebben de Kärnter heel veel trouwe fans, die het nieuwe album tegemoet zien en de voorgaande albums ook hoog in de hitlijsten lieten binnenkomen. Die grote voetsporen van de voorgaande albums willen de Nockis ook met “Nockis Schlagerparty” vullen. En eerlijk gezegd zijn de kansen daarop helemaal niet slecht!

“Weil du meine Liebe bist“, de vooraf verschenen singel die de Nockis hebben uitgebracht, blijft lang in je gehoor hangen.  De liefdevol gemaakte Schlager-Pop met uiteraard de bekende gitaargedeelten, bestaat naast de interessante stemvoering van zanger en componist Gottfried Würcher ook de bijzondere koorzangen in het reffrein, die in de toekomst ook bij de talrijke live concerten van de band, door het publiek gaan worden meegezongen.  De Nockis Schlagerparty heeft wat de titel belooft: alle ingrediënten voor een uitgelaten Duitstalig Schlager feestje!