BEL: +31 (0)77 234 00 04
Zoek een Oktoberfeest artiest, groep of act.
Geavanceerd zoeken

Schlagerzanger Karel Gott viert zijn 79e verjaardag!

Schlagerartiest Karl Gott - Oktoberfeestartiesten.nl

De Sinatra van het Oosten wordt hij ook wel genoemd, Schlagerartiest Karel Gott; meer dan 40 jaar succesvol op de bühne. In Tsjechië geboren, veroverde hij de muziekwereld met zijn ongelofelijke stem. Zijn hits als 'Fang das Lich' of 'Du lebst nur einmal' zijn klassiekers, maar het allerbekendst is wel de titelsong van de kinderserie Die Biene Maja ofwel Maja de Bij.

Gott werd in 1939 in Pilsen geboren. Na zijn opleiding in Praag brak hij door als gelegenheidsmuzikant en deed hij een opleiding tot electricien. Per toeval kreeg Karel Krautgartner hem op het oog en nam hem mee op toernee. Daarna begon de schlagerartiest aan een studie zang aan het consorvatorium  In de jaren 60 was hij de eerste zanger uit het Oostblok die langere tijd in Las Vegas ging optreden. Hij ontmoette er zangers als Duke Ellington en Frank Sinatra en leerde hij ook -na het einde van de Beatles in 1971-  John Lennon en Yoko Ono kennen. Het was een bijzonder opwindende tijd voor de schagericoon. Op zijn album: “Hinter der Sonne” -Lieder die ich im Herzen trage- heeft Karel Gott zijn mooiste Duitstalige liedjes uit zijn carrière samengebracht, een 'best-of' album van bijzondere kwaliteit. Al zijn lievelingsnummers, waaronder “Biene Maja, of “Du lebst nur einmal” bevinden zich op het album. In meer dan 40 jaar in het vak heeft Karel Gott meer dan 23 miljoen platen verkocht en heeft vele prijzen gewonnen. 

Karel Gott en Biene Maja zijn een semi-droompaar van de televisiegeschiendenis. Na de eerste aflevering in 1976 liep de melodie van de televisieserie (met zang van Karel Gott) ruim 40 jaar! De laatste jaren werd de serie opnieuw bewerkt. Naast de 3D-optiek werd de titelsong van de beroemde serie door Schlager-Ster Helene Fisher ingezongen. In zijn privéleven is Karel Gott al vele jaren gelukkig met zijn vrouw Ivana. Ze zijn in 2008 in Las Vegas getrouwd, in de kapel waar Elvis en Frank Sinatra ook beiden hun ja-woord gaven aan hun vrouw. Binnenkort viert hij zijn 79e verjaardag! Met Ivana heeft Karel 2 dochters. Uit eerdere relaties heeft hij nog 2 kinderen. Tegenwoordig woont het gezin in een villa in Praag.