BEL: +31 (0)77 234 00 04
Zoek een Oktoberfeest artiest, groep of act.
Geavanceerd zoeken

Toch geen solotour voor Schlagerartiest G.G. Anderson

Persfoto van GG Anderson, Schlagerartiest

Schlagerster G.G. Anderson wilde in 2019 eigenlijk zijn allereerste solotournee gaan maken. Maar de familie besloot anders. De familie kwam tot dit besluit omdat de solotour teveel stress en druk zou opleveren voor Gerd, die al genoeg op de agenda heeft.

Bijna niet te geloven maar waar. Schlagericoon GG Anderson heeft nog nooit een solotournee gedaan, De 68-jarige verklapte dit onlangs in een interview. De Duitse schlagerzanger verklaarde dat hem ooit was gevraagd wat hij wilde: een half jaar lang een solotournee te gaan doen óf voor zijn collega’s zoals Engelbert Humperdink, Nana Mouskouri, Mireille Mathie en Roland Kaiser, liedjes schrijven. Hij koos voor het laatste. Toen is de schlagerartiest G.G. Anderson op de achtergrond gebleven. En dat moet veranderd worden, zo zei de zanger, die eigenlijk Gerd Grabowski heet. 

Op de planning stonden 30 á 40 concerten van ongeveer 3 uur, waarbij hij al zijn hits wilde laten horen. In september 2019 zou e.e.a. plaats gaan vinden. Maar aan al deze plannen komt nu al een einde. Zo laat zijn management weten. Deze droom van de zanger gaat niet uitkomen. “Hij laat zijn solotoer niet doorgaan, na een besluit tijdens een familieberaad.” De familie kwam tot dit besluit omdat de solotoer teveel stress en druk zou opleveren voor Gerd, die al genoeg op de agenda heeft. 

Familie is heel belangrijk voor Anderson. Met zijn 2e echtgenote, de 9 jaar jongere Monika, is hij al sinds 25 jaar getrouwd. Ze hebben samen een zoon, die aan autisme lijdt en in een gezinsvervangend tehuis woont. Bij de familie hoort ook de zoon uit het eerste huwelijk van de muzikant. Bij de beslissing van de familie, zal ook de zorgen meegewogen hebben dat de zanger in 2014 al een dubbele beroerte heeft gehad, die hij gelukkig heeft overleefd. 

“ Het wilde leven is voorbij en de familie zal hem middels deze beslissing zeker willen behoeden voor meer gezondheidsproblemen. “.